De motor van je auto maakt een tikkend geluid, wat nu

 

De motor van je auto maakt een tikkend geluid, wat nu?

 

Een tik in de motor is waarschijnlijk een van de meest voorkomende autoproblemen. Deze tik kan kort na het starten van de auto verdwijnen, maar het kan ook aanhouden. Ook kan de tik erger worden tijdens het rijden. Hoor je een tikkend geluid in de motor? Je kunt dan het beste zo snel mogelijk langs bij een monteur. Een snelle, correcte diagnose kan schade aan de motor voorkomen, waardoor je vaak onnodige hoge kosten bespaart.

 

Een tik in de motor, wat kan de oorzaak zijn?

 

Zoals hierboven al even genoemd, is een tik in de motor een klacht die erg vaak voorkomt. Meestal, of vaak wordt deze veroorzaakt door de in- en/of uitlaatkleppen van de motor. Dit kan worden veroorzaakt door inwendig vuil, of door slijtage. Ook kunnen de klepstoters op den duur vast gaan zitten door vuil, of slijtage. Verder kan overmatige klepspeling of een versleten nokkenas, voor een tik in de motor zorgen. Gebruik je de verkeerde motorolie, of rijd je te lang door, zonder de motorolie te verversen? Dan kunnen ook dit, oorzaken zijn van een tik in de motor.

 

Een tik in de motor, wat kan de oplossing zijn?

 

Blijf niet doorrijden met de auto! Wat de oorzaak ook is. Doorrijden kan leiden tot (dure) schade aan de motor.

Het reinigen van de motor, kan de tik in de motor verhelpen. Hiervoor zijn diverse reinigers verkrijgbaar. Let echter op; Gooi deze nooit zomaar bij je motorolie. Informeer bij een monteur, welke reiniger geschikt is voor jouw auto/motor. Soms moet de olie en het filter vervangen worden na reiniging.

Heeft het reinigen niet geholpen? Laat dan de kleppen, klepstoters en nokkenas, controleren op slijtage. Het kan zijn dat dit de oorzaak is van de tik in de motor.

 

©2024 Groot assortiment op Onlineautomaterialen.nl | Privacy statement