Hoe vervang je zelf de ruitenwissers van de auto

 

Hoe vervang je zelf de ruitenwissers van de auto?

 

Eens in de zoveel tijd moeten je ruitenwissers vervangen worden. Daar zit niet echt een termijn aan dat merk je vanzelf. Zo zul je bijvoorbeeld merken dat de wisser je ramen niet goed wissen en er dus strepen van de regen overblijven.

 

Moeten ze echt vervangen worden?

 

Als de ruitenwissers strepen achterlaten hoeft het niet meteen altijd te betekenen dat ze vervangen moeten worden. In dat geval kan het namelijk ook zo zijn dat er viezigheid op zit die de optimale werking in de weg zitten. In dat geval kun je ze omhoog zetten en er met een vochtig doekje langsgaan. Controleer daarna of ze goed werken.

 

Toch wel vervangen?

 

Kom je erachter dat ze versleten zijn en moet je ze toch vervangen, dan kun je dat heel gemakkelijk zelf doen. Allereerst is het van belang om de juiste ruitenwissers te kopen. Op de verpakking kan je lezen voor welk merk en welk model de wisser zijn. Koop degene die jouw auto erop hebben staan, dan weet je zeker dat je de juiste hebt.

 

Vervolgens haal je de oude eerst eraf. Dit kun je heel makkelijk doen door het clipje in te drukken. Je schuift de wisser er dan als het ware eraf. Dit doe je aan beide wissers hetzelfde. Om ze erop te zetten doe je hetzelfde alleen omgekeerd. In plaats van naar beneden schuiven schuif je ze naar boven met het clipje ingedrukt.

Nadat ze erop gezet zijn controleer je even of ze juist werken. Mocht het niet lukken kun je altijd naar een garage rijden of online een filmpje kijken. Neem ook meteen de achterruitwisser mee aangezien je toch bezig bent. Dan ben je in ieder geval voor de komende tijd klaar daarmee en weet je zeker dat ze goed zijn.

 

©2024 Groot assortiment op Onlineautomaterialen.nl | Privacy statement