Hoe verwijder je roest van je auto

 

Hoe verwijder je roest van je auto?

 

Roest aan je auto is niet alleen een lelijk gezicht, maar het veroorzaakt ook verdere schade aan je auto als je het niet behandeld. Zie je een roestplekje aan je auto dan kun je dit het beste zo snel mogelijk verwijderen.

 

Oppervlakkige roest verwijderen

 

Test met een voorwerp zoals een schroevendraaier in hoeverre het verroest is. Kun je er met een schroevendraaier doorheen steken dan is de roest al in vergevorderd stadium en kun je beter naar een garage gaan. Is het oppervlakkige roest dan kun je het zelf behandelen.

Met een schuurpapiertje en een staalborstel verwijder je gemakkelijk de roest. Zorg er wel voor dat je ongeveer drie centimeter buiten het roestgedeelte ook met een stuk schuurpapier behandeld. Met een roestverwijderaar kun je hardnekkige roest weghalen.

 

Plamuur en primer

 

Met een autoplamuur strijk je over opgeschuurde gedeelte. Dit is eventueel een paar keer nodig afhankelijk van de diepte van de roest. Laat het na iedere laag plamuur uitharden en schuur het weer licht op.

Hierna kun je het behandelen met een anti-roestprimer. Zo bescherm je het gedeelte tegen nieuwe roestvorming en zorg je ervoor dat de nieuwe lak kan hechten. Zodra de primer hard geworden is schuur je de primer licht op met fijn schuurpapier en ontvet je de behandelde plek.

 

Het gedeelte overspuiten

 

Aan de hand van je kenteken kan de autospeciaalzaak je precies vertellen welk kleurnummer je nodig hebt van de lak. Zij verkopen spuitbussen in de juiste kleur of kunnen dit voor je mengen. Ook kun je dit soms terug vinden op je registratieplaatje van je auto.

Om te voorkomen dat de lak gaat druipen kun je het best van een afstand van 30 centimeter de bewerkte plek overspuiten. Breng de lak in meerdere lagen aan.

Uiteindelijk kun je met een spuitbus met blanke autolak nog een laatste laag aanbrengen. Deze laag geeft extra lange bescherming en glans.

 

©2024 Groot assortiment op Onlineautomaterialen.nl | Privacy statement